Dátum
April 4, 2024
Kategória
Social Media
Olvasási idő
8 Min

Minden, amit a mesterséges intelligenciáról (AI) tudnod kell

A ChatGPT berobbanása óta a mesterséges intelligencia a közbeszédben is egyre nagyobb figyelmet kap. De vajon milyentudásra tett szert az elmúlt években? Meddig fejlődhet a jövőben? És hogyan teszi egyedivé a webfejlesztést? Olvass tovább, ebben a cikkben minden fontos kérdésre választ kapsz.

Összefoglalás

A mesterséges intelligencia gyors válasz a kérdésekre

A mesterséges intelligencia (továbbiakban MI vagy angolosan AI) olyan algoritmusok összessége, amely a gépeket emberhez hasonló képességekkel ruházza fel. Lehetővé teszi az internethez csatlakozóeszközök környezetérzékelését, tanulását, valamint az ezekkel járó tervezési, döntéshozatali és kreatív folyamatokat is.

 Az egyszerű internetes kereséstől és a kényelmes webáruházaktól kezdve, a lakást feltérképező robotporszívókon át, egészen az élelmiszeripari robotokig és az önvezető autókig számos szoftveralapú és fizikai mesterséges intelligencia létezik.

 Éppen ezért az AI nem egy gyűjtőfogalom, hanem olyan algoritmusok és technológiák összessége, amelyek célja a problémamegoldás és az emberi feladatok helyettesítése.

Így változtatja meg a mesterséges intelligencia a webfejlesztést

Az AI fejlesztések használhatók kategorizálásra, képfelismerésre, nyelvi elemzésre és döntés előkészítésre is. A webfejlesztési trendeket pedig azért a chat botok vezetik, mert a megfelelő adatbázisok integrálásával egyes ügyfélszolgálati feladatokat is helyettesíteni tudnak.

A chatbotok mellett az AI fejlesztésnek számos további előnye is van:

●     a repetitív és monoton feladatok átvételével tehermentesíti a szakembereket,

●     a meglévő adatok alapján előrejelzésekkel segíti a raktárkészlet kezelését,

●     virtuális asszisztensként akár jól működő napi rutint is képes összeállítani,

●     a nap 24 órájában, szünet nélkül elvégzi a rábízott feladatköröket,

●     targetált hirdetésekkel támogatja az eladást,

●     összetett számításokkal minimalizálja az emberi hibákat,

●     néhány gombnyomással jogdíjmentes képi anyagokat állít elő.

Sőt, a mesterséges intelligencia virtuálisvalóságot is létre tud hozni, mert a megfelelő eszközökkel a virtuális képet a való világba is képes kivetíteni. Ezzel pedig új dimenziókat nyit az oktatásban, az e-kereskedelemben és az orvostudományban is.

Mesterséges intelligencia a jövőigényeire tervezve

A Z és az alfa generációk már nem ismerik a számítógép és internet nélküli világot, és természetesnek veszik az okoseszközök mindennapi használatát. Egész máshogy tanulnak, mint korábban, ezért a mesterséges intelligencia a jövőben akár oktatási alapkellék is lehet. A lexikális tudást leváltja a probléma megoldás és a technológia-használat elsajátítása, mert a munkaerőpiaci trendek is ebbe az irányba haladnak.

Az AI fejlesztések az egészségügyi szektor munkaerőhiányát is megoldhatják, mert a gépek akár önállóan is tudnak majd diagnosztizálni és idő hatékony kezelési tervet készíteni.

A képfelismerő és -elemző mesterséges intelligencia algoritmusok pedig még a gyártási folyamatokat is hatékonyabbá tehetik. Ipari felhasználásban az emberi minőségellenőröket olyan AI kamerák helyettesíthetik, amelyek a tökéletes termék megismerése után a selejtet is ki tudják majd szűrni.

AI fejlesztéssel a piacélvonalában

Habár a képgeneráló Dall-E és Stable Influsionmesterséges intelligenciák kiváló eszközök a jogdíjmentes képi anyagok gyorselkészítésére, és a Runway AI nevű startup már a gépi videó készítésen is dolgozik, fontos megemlíteni, hogy az MI soha nem fogja elvenni az emberi munka jelentőségét és értékét.

 Az viszont biztos, hogy az AI fejlesztések gyorsasága és kényelme számos ágazatot meg fog hódítani. Például az előreprogramozott chat botok helyett a ChatGPT kifinomult nyelvi modelljével a felhasználó jobb minőségűnek fogja érezni az ügyfélszolgálati kommunikációt, ezért nagyobb eséllyel fog konvertálni.

 A webfejlesztésben évek óta trendi játékosítást mesterséges intelligencia modulokkal kombinálva pedig egy-egy hűségprogram, nyereményjáték, és akár a bürokratikus ügyintézés is izgalmasabbá tehető. A haladó szemléletű cégek tehát már az AI fejlesztés korai fázisában is piacvezetővé válhatnak.

Az AP4 DIGITAL-nál már évek óta alkalmazunk AI technológiákat a webfejlesztésben. Kérj időpontot ingyenes konzultációra, és találjuk meg közösen a cég hatékonyságát és eredményességét javítóintegrációkat.

Kérdésed van?

Köszönjük, hogy elküldted az ajánlatkérésed! Kollégáink 48 órán belül felveszik Veled a kapcsolatot!
Hoppá! Valami hiba történt a form kitöltése során!