Date
April 4, 2024
Category
Szoftverfejlesztés
Reading Time
8 min

5 ok, amiért megéri felhőalapú alkalmazást fejleszteni

A felhőalapú alkalmazások népszerűsége évről évre egyre inkább növekszik, mert nemcsak a rohanó mindennapok gyorsaságához alkalmazkodnak sikeresen, de az eszközhasználati és -üzemeltetési költségeket is jelentősen csökkentik. Tarts velünk, ebben a cikkben 5 előnyt mutatunk, amelyek miatt egy egyedi felhőalapú szolgáltatás versenyelőny is lehet.

Egyre jobban terjed a felhőalapú alkalmazásfejlesztés

A felhőalapú alkalmazásfejlesztés a helyi szerverek és a komplett szerverszobák kényelmes alternatívája, amely távoli informatikai erőforrások segítségével érhető el. Használatához mindössze internetkapcsolatra van szükség, és máris kényelmes tárolást, hálózatkezelést, elemzést vagy komplex szoftverfuttatást tesz lehetővé.

Hazánkban 2012-2014 környékén robbant be a felhőalapú alkalmazásfejlesztés, mert az internet sebessége ekkoriban érte el azt a szintet, amely amellett, hogy működőképes volt, eredményes adatelérést is biztosított. Az elmúlt 10 évben az egyre okosabb mobileszközök megjelenésével pedig már teljesen a mindennapok részévé vált.

1.  Bárhonnan és bármikor elérhető

A felhőszolgáltatások egyik legnagyobb előnye, hogy eszköztől függetlenül, bárhonnan hozzáférhetők. A vállalati szférában is nagyon hasznosak, mert az alkalmazásba bejelentkezve ugyanazok az információk és fájlok érhetők el otthonról, mint a munkahelyen.

A szinkronizációnak és az automatikus mentéseknek köszönhetően vállalkozások ezrei választották a felhőalapú alkalmazásfejlesztést a pandémia időszakában.

Az AP4 DIGITAL-nál például a nemzetközi szállítmányozással foglalkozó Ferro-Sped 2000 Kft. részére készítettünk felhőalapú szoftvert. Az egyedi alkalmazásfejlesztés során változatos igényeknek kellett megfelelnünk, mert a FerroApp-ban nemcsak a back-office munkafolyamatok, de a sofőrök mindennapi adminisztrációjának integrálása is feladat volt.

2.  A felhőalapú alkalmazásfejlesztés pénztárcabarát

Mivel az egyedi alkalmazásfejlesztés sajáthardverek és szoftverek nélkül is kivitelezhető, egy felhőalapú szoftvernél nincs költséghatékonyabb megoldás a cégek számára.

A felhőalapú alkalmazásfejlesztés gazdasági előnye, hogy

●     nem terheli közvetlenül a vállalkozás áramhálózatát,

●     nem igényel házon belüli, dedikált munkaerőt,

●     nem kell külön termet fenntartani az üzemeltetéséhez,

●     az eszközpark bővítése nélkül is működőképes infrastruktúrát hoz létre. 

Ráadásul a felhőalapú alkalmazásfejlesztés bővítése is viszonylag olcsón kivitelezhető, mert újabb szerverek vásárlása helyett ez a feladat is az üzemeltető cég hatáskörébe tartozik.

3.  Garantált az adatbiztonság

Az egyedi alkalmazásfejlesztésben a cég által bérelt felhőalapú felület extra biztonsági beállításokkal is felruházható. A szinte alapvető biztonsági mentések mellett adatszivárgás elleni védelem, és külön adatmegőrző széfek is igényelhetők, amelyekkel garantálható, hogy a vállalkozás adatai nem kerülnek illetéktelen kezekbe.

Sőt, a felhőalapú alkalmazásfejlesztés a figyelmetlenségből adódó hibákat is minimalizálja, mert a szerződésben foglalt adatmegtartási intervallum alapján egy esetleges adattörlés esetén is gyors back-up folyamatot biztosít.

4.  A nap 24 órájában stabilan működik

A felhőalapú alkalmazásfejlesztés egyik legnagyobb előnye, hogy a zavartalan működés kizárólag az internet sebességétől függ, ezért a meghibásodások és a leállások kockázata is szinte teljesen kizárható.

Habár előfordulhat, hogy az adatok rövid ideig nem hozzáférhetők, az üzemeltetés kiszervezésével az ilyen hibák elhárítását azonnal megkezdi egy profi csapat.

Az AP4 DIGITAL-nál például az évek során már kitapasztaltuk, hogy melyek azok a globális szinten is erős és maximálisan megbízható adatközpontok (pl. Amazon Web Services, Google Cloud és Heroku), amelyek szinte sosem igényelnek néhány percnél hosszabb karbantartást.

5.  Segíti a kollégák együttműködését

A felhőalapú szoftvert használó vállalkozások alkalmazottai gyorsan, egyszerűen és biztonságosan oszthatják meg egymással a mindennapi munkafolyamatokhoz elengedhetetlen információkat, ezzel is növelve a cég hatékonyságát.

Az egyedi alkalmazásfejlesztés óriási előnye, hogy

● a munkatársak a változtatásokat valós időben látva, közösen szerkeszthetik a fájlokat,

● a beépített kommunikációs csatornán bármely eszközről és bárhonnan csatlakozhatnak a céges meetingekhez,

● hatékonyabban helyettesíthetik a szabadságon lévő munkaerőt,

● gyorsabban ellenőrizhetik a függőben lévő munkafolyamatokat,

● és biztonsági mentésekkel garantálhatják a munkaanyagok hozzáférhetőségét.

Az AP4 DIGITAL-nál már évek óta fejlesztünk felhőalapú alkalmazásokat. Tudj meg még többet a céges igényeidnek megfelelő megoldásokról egy ingyenes konzultáción.

Összefoglalás

A felhőalapú alkalmazásfejlesztés számos előnnyel jár, ami miatt érdemes mellette dönteni. Az AP4 DIGITAL kiemeli azokat az előnyöket, amelyek magukban foglalják a bárhonnan elérhetőséget, pénztárcabarát megoldást, garantált adatbiztonságot, 24/7 stabilitást és a kollégák hatékony együttműködését. Az egyedi alkalmazások fejlesztése a felhőn alapulva versenyelőnyt jelenthet a vállalkozások számára.

Kérdésed van?

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.