Date
April 4, 2024
Category
Szoftverfejlesztés
Reading Time
8 min

5 egyedi belső használatú rendszerfejlesztési ötlet célzott feladatokhoz

A folyamatosan fejlődő vállalatok a létszám, a feladatok és a felelősség növekedésével egyre komplexebb kihívásokkal néznek szembe. Olvass tovább, ebben a cikkben 5 ötletet mutatunk, amelyek a belső használatú egyedi rendszerfejlesztésbe integrálva a kritikusnak hitt pillanatokban is hatékonyabbá teszik a céges folyamatokat.

1.  Testreszabott CRM a hatékonyabb értékesítéshez

Amennyiben a vállalati rendszerfejlesztés logikusan épül fel, az értékesítés is gyorsítható, mert egyből látható, hogy pontosan hol tart az ügyfél az elkötelezett vásárlóvá válás útján.

A testreszabott egyedi rendszerfejlesztés egyik legnagyobb előnye, hogy a CRM modulban nemcsak a vásárlók adatai kezelhetők, hanem akár a pályázatok is.

Egy mesterséges intelligenciával felturbózott szoftver például már a pályázat előkészítési szakaszában képes összevetni a szervezeti adatbázist a pályázat feltételeivel. Így a vállalati rendszerfejlesztés garantálja, hogy a cég azonnal lássa a számára releváns lehetőségeket.

2.  Digitalizált ellenőrzési napló

A kontrolling tevékenység általában már egyetlen telephelyen is óriási mennyiségű dokumentációval jár. Ha pedig a szervezet országos lefedettségű, akkor ma már nemcsak érdemes, de kötelező is vállalati rendszerfejlesztésre cserélni a bonyolult Excel-táblákat.

Az AP4 DIGITAL-nál büszkék vagyunk rá, hogy az Artisjus-szal (Magyar Szerzői Jogvédő Iroda Egyesület) közösen dolgozhattunk a felhőalapú Artmob egyedi rendszerfejlesztésén. A projekt célja az volt, hogy a munkatársak a kötelezően ellenőrizendő kritériumokat egy helyen lássák és azonnal dokumentálni is tudják tablet eszközeiken.

Az Artmob Android alkalmazásban előre definiálható a teljes munkafolyamat, ezért az ellenőrök kimaradó lépések nélkül és a hibalehetőségeket minimalizálva rögzíthetik a zenét szolgáltató helyek (pl.éttermek, pubok, szórakozóhelyek és fesztiválok) adatait. Ez azért jó, mert az ülőhelyek száma és a nyitvatartási idő alapján hatékonyabban kalkulálhatók a zeneszórás költségei.

3.  Onboarding folyamatok gyorsítása adatbázis építéssel

Az új kollégák szervezetbe integrálása (vagyis az onboarding) mindig is tudásalapú folyamat volt, de az időhatékonyság miatt ma már nem mindegy, hogy a betanítást hús-vér kollégák vagy előre átgondolt vállalati rendszerek végzik. 

A vállalati rendszerfejlesztésbe integrált onboarding modul

●     előre dokumentált munkafolyamatokkal gyorsítja az új munkatársak betanítását,

●     egyszerűsíti a részlegek közötti együttműködést, így a célok korábbi elérését,

●     egyértelműbben kommunikál a feladatok elvárt minőségéről,

●     időt spórol, mert egy helyregyűjti és visszakereshetővé teszi a szervezeti tudást.

Ráadásul a hatékony onboarding felülettel a vállalati rendszerfejlesztés a munkaerő lojalitását is növeli, ezért a cégemberi erőforrás költségeit és a fluktuációt is képes csökkenteni.

4.  Moduláris felépítéssel összekapcsolt részlegek

Vállalati környezetben a különböző területeken dolgozó munkatársak mind ugyanazért a szervezeti célért dolgoznak, ezért az egyedi rendszerfejlesztést érdemes modulárisan megvalósítani számukra, hogy a részfolyamatok mindenki számára átláthatóak legyenek.

Az AP4 DIGITAL csapatát pontosan ilyen igénnyel kereste meg a Ferro-Sped 2000 Kft.,akik nemcsak nemzetközi fuvarozással foglalkoznak, de a szállítmányok dokumentálását és a kárbejelentéseket is házon belül végzik.

A vállalati rendszerfejlesztés célja egy összekapcsolt felület létrehozása volt, amelyben a terepen lévő sofőrök, az irodában dolgozó adminisztrátorok és a külső kárügyintéző partnerek is végigkövethetik a folyamatban lévő ügyeket.

A részlegek együttműködésének sikeréről, a FerroAPP mobilalkalmazásról és a WebAdmin modulról korábban ITT írtunk részletesen.

5.  RPA technológiával automatizált rutinfeladatok

Különböző felmérések szerint a cégek munkafolyamatainak 30-50%-a szoftverekkel is helyettesíthető. Az egyedi rendszerfejlesztéshez használt RPA (azaz Robotic Process Automation) például tökéletesen ki tudja váltani a rutinszerű, ismétlődő feladatokat, így a munkatársak a felszabaduló időben nagyobb értéket teremtő feladatokkal foglalkozhatnak.

A vállalati rendszerfejlesztéshez használt RPA előnye, hogy akár az év 365 napján és a nap 24 órájában is tud dolgozni. Legyenszó adatrögzítésről, űrlapok kitöltéséről, szkennelésről, tranzakciók végrehajtásáról vagy komplex becslésekről, a megfelelő programozás után a robotminden monoton feladatot 0%-os hibaaránnyal tud elvégezni. Ezért az RPA technológia korai alkalmazása komoly versenyelőnyt is hozhat a cég számára.

 

Még több hatékonyságnövelő vállalati rendszerfejlesztési ötletért kérj időpontot ingyenes konzultációra, és bízd a céged igényeire szabott szoftver kivitelezését az AP4 DIGITAL csapatára.

Kezdd ITT »

Összefoglalás

Az AP4 DIGITAL szakértői öt egyedi belső rendszerfejlesztési ötlettel állnak elő, amelyek célzott feladatokhoz tervezettek. Az egyedi rendszerek segítenek hatékonyabbá tenni az értékesítést, digitalizálni az ellenőrzési folyamatokat, gyorsítani az onboarding folyamatokat, összekapcsolni a részlegeket moduláris felépítéssel, valamint automatizálni a rutinfeladatokat RPA technológiával. Az AP4 DIGITAL csapata készen áll az egyedi vállalati rendszerek tervezésére és kivitelezésére, hogy a vállalatok még hatékonyabban működhessenek.

Kérdésed van?

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.