Dátum
April 4, 2024
Kategória
Szoftverfejlesztés
Olvasási idő
8 Min

5 árulkodó jel, hogy vállalatodnak ERP rendszerre van szüksége

Az ERP-k olyan vállalatoknak készülő szoftverek, amelyek jelentősen javítják a több tíz vagy akár 100 fő feletti szervezetek hatékonyságát. Egy ilyen vállalatirányítási rendszer bevezetése ugyanis nemcsak az adattárolásra és -továbbításra szolgál, hanem gyorsaságának és hatékony döntésmenedzselő tulajdonságainak köszönhetően akár a bevételeket is képes megnövelni. Olvass tovább, mutatjuk, melyik az az 5 árulkodó jel, amely egyértelműen megsürgeti céged számára egy ERP rendszer bevezetését.

Összefoglalás

Mi is az az ERP rendszer?

Az ERP (azaz Enterprise Resource Planning) rendszerek olyan vállalatirányítási szoftverek, amelyek valós időben, integráltan kezelik az összes üzleti folyamatot. Egy helyen tárolják a szervezet minden fontos adatát és összvállalati szinten teszik elérhetővé a munkához szükséges információkat.

Egy jól kiválasztott ERP rendszer adatbázisa

  • egységes, bárki számára (és jó esetben bárhonnan) elérhető formában tárolja a különböző szervezeti egységekben keletkező adatokat,
  • folyamatosan frissül, ezzel jelentősen gyorsítva a belső információáramlást,
  • pontos adatokon és információkon alapszik, ezért a döntéshozók munkáját nemcsak gyorsítja, de meg is alapozza,
  • fejlődésorientált szemléletet visz a cég életébe, amellyel a menedzsment hamarabb tud reagálni a piac változásaira.

Habár az ERP rendszerek bevezetése több hónapos folyamat, csakúgy mint a házépítésnél, itt is érdemes a biztos alapokat választani a gyors megoldások helyett. Akár a fizikai dokumentumokról történő átállásról, akár egy ERP-cseréről van szó, ha sikerül időben felismerni a bevezetés szükségességét jelző problémákat, az automatizációknak köszönhetően a céges munkafolyamatok nemcsak jelentősen gyorsíthatók, hanem egyúttal a vállalat jövőbeni sikereit is megalapozzák majd.

1. Lassú és sokszor pontatlan az információáramlás

Soha célba nem érő e-mailek? Káosz a szabadságon lévő kolléga helyettesítése miatt? Stresszes munkahelyi légkör? Több irodahelyiség milliónyi mappával és papírlappal? Ha ezek közül nálatok is gyakran felmerülő probléma valamelyik (vagy akár több is), akkor egészen biztosan elérkezett az idő egy ERP rendszer bevezetésére.

Egy, a szervezeti igényekhez igazított ERP-ben a mindennapi munkához szükséges adatok és dokumentumok mindenki számára elérhető és rendszerezett formában elérhetők, ráadásul mindezt felesleges kapcsolatfelvétel nélkül biztosítva.

Mivel egy szuperül felépített ERP-ben legtöbbször csupán két kattintással megtalálható az információ, amelyre a kollégáknak szükségük van, az eddig céltalan adatbányászással töltött időt a szakemberek fontosabb feladatok elvégzésével és megalapozott döntéshozatallal tölthetik el.

Habár az adatok költöztetése és a funkciók felállítása még egy dobozos rendszerben is időigényes, külön humán erőforrást igénylő feladat, egy egyedi fejlesztésű AP4 ERP rendszert választva a hosszadalmas bevezetés folyamata is élvezetesebb lesz majd. Sokéves tapasztalattal rendelkező csapatunk ugyanis biztos alapokon nyugvó üzemeltetéssel, folyamatos teszteléssel és a programkódot ismerve hatékony hibajavítással segíti a költözködés és a betanítás folyamatát.

2. Nehézkes a visszakereshetőség és túl sok iratot kell tárolni

Ha a vállalat működését tekintve elsődleges elvárás a gyorsaság és a pontosság, és a kollégákkal közös meetingeken is állandó felmerülő téma a dokumentumok visszakereshetőségének nehézsége, akkor nem várathat magára tovább az ERP rendszer bevezetése.

Egy jól felépített ERP rendszerrel a digitális iroda nemcsak egy jövőbeli célkitűzés lehet, hanem azonnali és kényelmes megoldás a dokumentumok tárolására.

Egy ERP rendszerrel támogatott, papírmentes irodával

  • kiküszöbölhető a véletlenül kukában landolt vagy a partnernél maradt iratok véget nem érő keresgélése,
  • esztétikus, szellős, egyúttal motiválóbb munkakörnyezet jön létre,
  • a manapság legmodernebb környezetvédelmi szempontoknak is maximálisan megfeleltek majd.

3. Tervezés mellett is nehezen tarthatók a határidők

A projektek határidejének pontos betartása a céges imidzs szerves része. Habár cégvezetőként szinte mindennél fontosabb szempont a gyorsaság és az időben történő feladatleadás, ha rendszeresen előfordulnak csúszások, az nem feltétlenül a kollégák alkalmatlanságáról árulkodik.

Egy ERP bevezetésével szervezettebb lesz a munka, hiszen minden kolléga pontosan tudja majd, hogy mi az aktuális feladata, és ehhez az időigényes információvadászat helyett hol találja meg a rendszerben azonnal elérhető és lekérhető adatokat. Ráadásul ezek a folyamatok akkor sem állnak meg, ha valaki szabadságra megy.

Egy hatékony ERP rendszerben pár kattintással elvégezhetők és lekérhetők olyan bonyolult számítástechnikai műveletek is, amelyek a bevezetés előtt több napig vagy akár hétig is elhúzódtak. Az automatizációknak köszönhetően a feladattal megbízott munkaerő töredék annyi idő alatt tudja elvégezni a munka többszörösét, mint vállalatirányítási rendszer nélkül. A nagyobb hatékonyság pedig a megrendeléseken és a számlákon egyértelműen látszó növekvő megtérüléssel is járhat majd.

Egyedi kihívásokra válassz egyedi fejlesztésű ERP rendszert

Az AP4 DIGITAL-nál pontosan tudjuk, hogy a megfelelő ERP rendszer megtalálására nem létezik tuti recept. Mivel a vállalkozások igényei iparágtól és innovatív jellegtől függően eltérőek, az egyedi szoftver fejlesztését minden esetben személyes konzultációkkal kezdjük.

A céges igények felmérése után az ERP-be új, ágazatspecifikus megoldások is kerülhetnek. A teljes fejlesztési folyamat során megrendelőként folyamatos lehetőséget biztosítunk számotokra a módosításokra és a finomításokra is.

Igény szerint olyan működőképes első (MVP, avagy Minimum Viable Product) verziót is rendelkezésre bocsátunk, amelyet az egyes területeken dolgozó kollégák is élesben tesztelhetnek majd. Egy-egy észrevétel ugyanis további hasznos tippeket tud adni a tökéletes ERP rendszer bevezetéséhez.

4. Gyorsabb és pontosabb adatokra lenne szükség a cég működéséről

A vállalkozás jövője és a sikeres értékesítések szempontjából kulcsfontosságú, hogy döntéshozatal előtt lássátok, jelenleg mely folyamatok működnek jól és melyek kevésbé. Egy ERP rendszer a kollégák helyett végzi el az adatgyűjtés és -analizálás minden részletre kiterjedő feladatát. A kész kimutatások pár kattintással lekérhetők, amelyek aztán a rövid hétfő reggeli meetingen hatékonyan felhasználhatók a hét legfontosabb fókuszpontjainak kijelöléséhez.

Amennyiben az AP4 DIGITAL által egyedileg fejlesztett ERP rendszert választotok, megrendelőként teljesen egyénileg szabható meg, milyen elemzési szempontok kerüljenek a kész termékbe. Ezáltal az ERP maximálisan a benne tevékenykedő csapat munkáját és jövőbeni sikerét támogatja majd.

5. Garantáltan biztonságosan akarod tárolni a céges adatokat, információkat

Legyen szó a bejövő és kimenő számlákról, a partnerek személyes adatairól, a munkaszerződésekről vagy a folyamatleírásokról, az adatvesztés cégvezetőként és alkalmazottként is igazi rémálom tud lenni.

Egy korszerű ERP rendszer nemcsak a fizikai dokumentumok beázás, tűzvész vagy lopás esetén történő megsemmisülését képes kiküszöbölni, de a rendszerhibák javításával és a folytonos biztonsági mentéssel járó feladatok terhét is leveszi a kollégák válláról.

Az AP4 DIGITAL által fejlesztett ERP rendszerek bevezetésénél elsőszámú szempont az adatbiztonság. Nagy hangsúlyt fektetünk a céges hierarchiának megfelelő jogosultságok kiosztására, valamint az üzemeltetés során is a lehető legkorszerűbb, bárhonnan és bármikor elérhető, valamint éves szinten kb. 99,5%-os rendelkezésre állást biztosító felhő alapú megoldásokat részesítjük előnyben.

Magadra ismertél? Itt az idő egy hatékony ERP rendszer bevezetésére! Kérj időpontot, segítünk felépíteni a tökéletesen a ti kihívásaitokra szabott rendszert!

Kérj időpontot 48 órán belüli, ingyenes konzultációdra ITT »

Kérdésed van?

Köszönjük, hogy elküldted az ajánlatkérésed! Kollégáink 48 órán belül felveszik Veled a kapcsolatot!
Hoppá! Valami hiba történt a form kitöltése során!